Schrijwerker met een jarenlange geschiedenis

BVBA Martens en Zoon is een schrijnwerker uit Beernem met een geschiedenis. De wortels van het bedrijf zijn gevestigd in de 19de eeuw.

Van wagenmaker tot schrijnwerker

De voorvaders van de familie Martens waren in het begin van de 19de eeuw werkzaam in de houtverwerkende nijverheid, hoofdzakelijk in de wagenmakerij. Na de tweede wereldoorlog maakte Raymond Martens samen met zijn zoon Antoine de overstap naar algemene schrijnwerken en timmerwerken. Het bedrijf werd gekend voor zijn detailwerk. En dit van de wieg tot aan de lijkkist.

Uitbouw van de schrijnwerkerij

In 1969 wordt zelfwerkend zaakvoerder Antoine bedrijfsleider van Schrijnwerkerij Martens en zoon. In datzelfde jaar werft hij zijn eerste personeelslid aan en bouwt de zaak verder uit tot een team van vijf vakmensen. In 1993 stapt zoon Luc, die pas zijn studies heeft beëindigd als industrieel ingenieur bouwkunde aan het HIH in Oostende, mee in het bedrijf. Antoine en Luc bouwen de zaak verder uit tot een moderne en succesvolle schrijnwerkerij.

In 1997 werd de vennootschap boven het doopvont gehouden en verhuisde het atelier naar de nieuwe bedrijfsgebouwen in het Industriepark Noord 14 te Beernem.De groei van het bedrijf is een feit en ook de goede reputatie deint verder uit.